Spring naar hoofd-inhoud

Agro-advies

Agrarisch advies

In de agrarische sector heeft u als ondernemer met stevige uitdagingen te maken. Veranderende wet- en regelgeving. Steeds hogere kosten. Een sterk fluctuerende markt. Op korte tijd moet er steeds meer gebeuren. Onze relatiebeheerders komen uit uw sector en spreken uw taal. Ze begrijpen dat u van alles aan uw hoofd heeft en denken met u mee om uw plannen tot uitvoering te brengen.

Ze zijn uw adviseur als u vragen heeft over:

  • Subsidies, zoals de MIA/VAMIL, SDE, Asbest eraf en Jonge landbouwers.
  • Bedrijfstoeslag, het verzorgen van de gecombineerde opgave, overdracht betalingsrechten en controle uitbetaling tot de actuele vergroeningsregels, mestbeleid en bemestingsplan.
  • Financiering, denk aan investering financieringen, overnamefinanciering en financieringsstructuur.
  • Belastingdruk optimaliseren en beheersen, bijvoorbeeld met de MIA/VAMIL of via af- en herwaarderen en investeringsplanning.
  • Bedrijfsovernames, begeleiden overnametrajecten, bedrijfsuitbreiding en overige bedrijfsontwikkelingen.

 

Door de korte lijnen heeft de klant direct contact met degene die zijn of haar zaken behartigt. Om het kennisniveau hoog te houden wordt De Smet Accountants en Adviseurs ondersteund door gespecialiseerde organisaties zoals ComponentAgro. Dit kantoor is aangesloten bij de Vereniging van Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen.